Waterschap Rijn en IJssel operationeel met de BRK-2

01-09-2022

,,Gegevensmagazijn en inleesmodule P8, losten onze problemen op!’’

Al enkele jaren was de Basisregistratie van het kadaster een heet hangijzer binnen Waterschap Rijn en IJssel. ,,De Kadastrale Gegevens inlezen is misschien niet zo moeilijk, maar alle historie bijhouden bleef een gemis in onze oude oplossing. Daarnaast ondervonden we ook nog de problemen met de appartementsrechten in de BRK-1. Daarom zochten we een andere oplossing toen de BRK-2 aangekondigd werd. P8 Software levert die aan ons conform onze wensen. Wij kiezen ervoor om dit nog niet naar de Cloud te brengen en daar is P8 flexibel in’’, aldus Ben Veurman, Manager ICT bij WRIJ.

Redenen genoeg voor ons om over te stappen. Ook al blijft onze oude leverancier een groot deel van de GIS-oplossingen leveren. Databeheer en inlezen van de vele Basisregistraties is een vak apart. Zowel voor de BAG, het NHR als de BRT is dit geen bijzondere wetenschap, maar de Basisregistratie van het Kadaster (BRK) was voor ons de grote bottleneck. Samen met P8 Software zijn we de ontwikkeling en implementatie aangegaan. Groot voordeel voor ons is dat we alle zaken rondom inlezen, opslaan en door verwerken van gegevens nu in één systeem hebben. P8 Software heeft ons onder andere ook voorzien van de juiste views op het Gegevensmagazijn, zodat we alle koppelingen met GIS systemen op orde hebben, maar ook is er een API beschikbaar voor de koppeling naar de diverse softwarepakketten.

,,Ook voor andere databronnen dan de basisregistraties is het systeem geschikt. In principe kunnen we elke andere databron inlezen en ontsluiten. Op dit moment onderzoeken we hiervoor de mogelijkheden’’, concludeert Ben Veurman.

Bekijk hieronder de oplossing: BAS